Naši kuchaři
  Zpět na úvod
Petr Jedlička.jpg

Petr Jedlička

Šéfkuchař.

Vaření je můj život. A to doslova. S vařením jsem začínal jako kluk v kuchyni u mámy.
Do tajů profesionální kuchyně jsem byl poprvé zasvěcen v roce 1992 a od té doby je kuchyně mým druhým domovem.
V současné době pracuji jako šéfkuchař v Café Restaurant Kačaba, kde můžete ochutnat jídla
s využitím regionálních nebo bio potravin.
Těší mě, že v Kačabě pravidelně připravujeme jídlo i pro některé mateřské a lesní školky.
Na vaření mě baví, že je pokaždé jiné. Rád vymýšlím nové recepty, kombinace chutí a vůní.
Některé recepty můžete najít na mých stránkách www.tatovar.cz

1376470_396329533828245_108304360_n.jpg

Andrea Motlíková

Foodblogerka a amatérkská kuchařka.
Můj blog byl nominován za rok 2014 a 2015 na Food blog roku.
Mám ráda jednoduché a rychlé přípravy pokrmů, středomořskou, italskou a asijskou kuchyni plnou zeleniny.
Ráda zkouším neobvyklé kombinace, vycházím vždy z toho, co k sobě může pasovat a co nám chutná. Snažím se využít sezónní zeleniny a ovoce a hlavně k ochucení bylinky.
Vařit jsem se naučila sama, tak věřte, že se to může naučit každý, není na tom nic složitého.
Vaření má být radost a zábava, nikoliv jen každodenní nutnost. 

Blog o vaření V kuchyni vždy otevřeno : http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Facebook stránka: https://www.facebook.com/V-kuchyni-vždy-otevřeno-1399413383665551/timeline/

Majitelka A-Z koření - nový kamenný obchod s kořením, kořenícími směsmi bez glutamátu, sušeným ovocem, oříšky a asijskými ingrediencemi na adrese Nepomucká 3, Plzeň - Slovany         ( konečná tramvaje č.1)

Facebook stránka : https://www.facebook.com/azkoreni/

foto_landova.jpg

Míša Landová

Jsem autorkou sladkého blogu www.vikendovepeceni.cz s více než 300 recepty.
Cukrář amatér, který se věnuje pečení s velkým nadšením a láskou už řadu let.
Mám ráda klasiku, ale i nové netradiční recepty, snažím se neustále vzdělávat a rozšiřovat si tak své obzory.
Kromě pečení samotného a psaní o něm mě začalo bavit také pečení učit, proto v současné době působím i jako lektor cukrářských kurzů pro začátečníky.

Filip Kutta.jpg

Filip Kutta

Profesionální kuchař.

Vaření je pro mě víc než práce. Je to vášeň a je to můj život. Miluji ten pocit, když můžu spojovat jednotlivé chutě, hrát si s každou prvotřídní surovinou, cítit tu vůni jídla a vnímat souhru jednotlivých ingrediencí.
A co může být pro kuchaře lepší odměnou, než spokojený zákazník/host?
Své zkušenosti jsem sbíral kde se dalo, ať už to bylo v Čechách nebo v zahraničí.
U člověka, který má zájem o tohle řemeslo, je obrovskou výhodou, když má chuť se samovzdělávat.
Od roku 2017 působím  jako soukromý kuchař. Pro svoji inspiraci navštěvuji české i zahraniční známé restaurace i zapadlé místní podniky. Tak rád poznávám nové věci! A člověk se má pořád co učit.
Kuchařina je totiž buď ta nejhorší, nebo ta nejkrásnější práce na světě - záleží na tom, jak jí děláš.

 

https://www.instagram.com/zezivotakuchare/

https://www.facebook.com/pg/Filip-Kutta-soukromý-kuchař-1281927271861736/photos/?ref=page_internal

 

papac.jpg

Petra "Papač" Šetelová


Moje láska k vaření a gastronomii vůbec je poměrně mladá.
Zhruba před sedmi lety jsem začala experimentovat v domácí kuchyni a pustila jsem se do toho tak intenzivně, že jsem se brzy stala kuchařkou v restauraci, následně šéfkuchařkou, školitelkou a nakonec i manažerkou.
Nerada bych se ale do nějaké konkrétní pozice zaškatulkovala.
Nejšťastnější jsem, když můžu tvořit. Baví mě vaření, proces přípravy, zpracování surovin, ale i suroviny samotné.
O ty se velmi zajímám a snažím se v tomto směru stále vzdělávat, ať už samostudiem, absolvováním stáží a kurzů nebo i cestováním, které je mou velkou vášní! Poznávání nových kultur, tradic, historie a gastronomie mě v mé práci i životě výrazně ovlivňuje.
Pro mě je hlavní, když můžu pracovat s krásnými surovinami, učit se a zároveň předávat zkušenosti, setkávat se s nadšenými lidmi a společně tvořit - a to je důvod, proč jsem se stala lektorkou vaření.
Moc se na vás těším ve studiu Krejcar. 

 

https://www.facebook.com/papacpetka

https://www.instagram.com/papacpetkahontas/

 

 

 

 

T. Jung.jpeg

Tomáš Jung

Sous chef.

V současné době pracuji jako sous chef v restauraci U Mansfelda. První gastronomické zkušenosti jem začal sbírat v malé restauraci na plzeňské periferii a postupně se propracoval do pivovarského dvora Purkmistr.
V roce 2011 jsem vyrazil na první zahraniční stáž do německého hotelu Unter den Liden v malebné vesničce na řece Rýn.
Z původních pěti mesíců se nakonec staly tři roky, při ketrých jsem postupně získával zkušenosti v různých provozovnách po Bavorsku, Hessensku a Baden Württembersku. Po návratu ze zahraničí jsem se začal věnovat české kuchyni v tradičních restauracích v Plzni ( U Salzmannů a již zmíněná U Mansfelda). Pouze s krátkou přestávkou, kterou jsem strávil jako šéfkuchař Hotelu Golden Fish, kde jsem se mimo jiné staral o sportovní týmy Fc Viktoria Plzeň, CSKA Moskva, Kometa Brno, Oceláři Třinec a mnoho dalších.
Přesto, že mojí doménou je klasická česká kuchyně rád uvítám změnu ve formě využívání sezóních surovin a moderních technologií.