Naši kuchaři
  Zpět na úvod
Petr Jedlička.jpg

Petr Jedlička

Šéfkuchař.

Vaření je můj život. A to doslova. S vařením jsem začínal jako kluk v kuchyni u mámy.
Do tajů profesionální kuchyně jsem byl poprvé zasvěcen v roce 1992 a od té doby je kuchyně mým druhým domovem.
V současné době pracuji jako šéfkuchař v Café Restaurant Kačaba, kde můžete ochutnat jídla
s využitím regionálních nebo bio potravin.
Těší mě, že v Kačabě pravidelně připravujeme jídlo i pro některé mateřské a lesní školky.
Na vaření mě baví, že je pokaždé jiné. Rád vymýšlím nové recepty, kombinace chutí a vůní.
Některé recepty můžete najít na mých stránkách www.tatovar.cz

1376470_396329533828245_108304360_n.jpg

Andrea Motlíková

Foodblogerka a amatérkská kuchařka.
Můj blog byl nominován za rok 2014 a 2015 na Food blog roku.
Mám ráda jednoduché a rychlé přípravy pokrmů, středomořskou, italskou a asijskou kuchyni plnou zeleniny.
Ráda zkouším neobvyklé kombinace, vycházím vždy z toho, co k sobě může pasovat a co nám chutná. Snažím se využít sezónní zeleniny a ovoce a hlavně k ochucení bylinky.
Vařit jsem se naučila sama, tak věřte, že se to může naučit každý, není na tom nic složitého.
Vaření má být radost a zábava, nikoliv jen každodenní nutnost. 

Blog o vaření V kuchyni vždy otevřeno : http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Facebook stránka: https://www.facebook.com/V-kuchyni-vždy-otevřeno-1399413383665551/timeline/

Majitelka A-Z koření - nový kamenný obchod s kořením, kořenícími směsmi bez glutamátu, sušeným ovocem, oříšky a asijskými ingrediencemi na adrese Nepomucká 3, Plzeň - Slovany         ( konečná tramvaje č.1)

Facebook stránka : https://www.facebook.com/azkoreni/

foto_landova.jpg

Míša Landová

Jsem autorkou sladkého blogu www.vikendovepeceni.cz s více než 300 recepty.
Cukrář amatér, který se věnuje pečení s velkým nadšením a láskou už řadu let.
Mám ráda klasiku, ale i nové netradiční recepty, snažím se neustále vzdělávat a rozšiřovat si tak své obzory.
Kromě pečení samotného a psaní o něm mě začalo bavit také pečení učit, proto v současné době působím i jako lektor cukrářských kurzů pro začátečníky.

T. Jung.jpeg

Tomáš Jung

Sous chef.

V současné době pracuji jako sous chef v restauraci U Mansfelda. První gastronomické zkušenosti jem začal sbírat v malé restauraci na plzeňské periferii a postupně se propracoval do pivovarského dvora Purkmistr.
V roce 2011 jsem vyrazil na první zahraniční stáž do německého hotelu Unter den Liden v malebné vesničce na řece Rýn.
Z původních pěti mesíců se nakonec staly tři roky, při ketrých jsem postupně získával zkušenosti v různých provozovnách po Bavorsku, Hessensku a Baden Württembersku. Po návratu ze zahraničí jsem se začal věnovat české kuchyni v tradičních restauracích v Plzni ( U Salzmannů a již zmíněná U Mansfelda). Pouze s krátkou přestávkou, kterou jsem strávil jako šéfkuchař Hotelu Golden Fish, kde jsem se mimo jiné staral o sportovní týmy Fc Viktoria Plzeň, CSKA Moskva, Kometa Brno, Oceláři Třinec a mnoho dalších.
Přesto, že mojí doménou je klasická česká kuchyně rád uvítám změnu ve formě využívání sezóních surovin a moderních technologií.

Filip Kutta.jpg

Filip Kutta

Profesionální kuchař.

Vaření je pro mě víc než práce. Je to vášeň a je to můj život. Miluji ten pocit, když můžu spojovat jednotlivé chutě, hrát si s každou prvotřídní surovinou, cítit tu vůni jídla a vnímat souhru jednotlivých ingrediencí.
A co může být pro kuchaře lepší odměnou, než spokojený zákazník/host?
Své zkušenosti jsem sbíral kde se dalo, ať už to bylo v Čechách nebo v zahraničí.
U člověka, který má zájem o tohle řemeslo, je obrovskou výhodou, když má chuť se samovzdělávat.
Od roku 2017 působím  jako soukromý kuchař. Pro svoji inspiraci navštěvuji české i zahraniční známé restaurace i zapadlé místní podniky. Tak rád poznávám nové věci! A člověk se má pořád co učit.
Kuchařina je totiž buď ta nejhorší, nebo ta nejkrásnější práce na světě - záleží na tom, jak jí děláš.

 

https://www.instagram.com/zezivotakuchare/

https://www.facebook.com/pg/Filip-Kutta-soukromý-kuchař-1281927271861736/photos/?ref=page_internal

 

papac.jpg

Petra "Papač" Šetelová


Moje láska k vaření a gastronomii vůbec je poměrně mladá.
Zhruba před sedmi lety jsem začala experimentovat v domácí kuchyni a pustila jsem se do toho tak intenzivně, že jsem se brzy stala kuchařkou v restauraci, následně šéfkuchařkou, školitelkou a nakonec i manažerkou.
Nerada bych se ale do nějaké konkrétní pozice zaškatulkovala.
Nejšťastnější jsem, když můžu tvořit. Baví mě vaření, proces přípravy, zpracování surovin, ale i suroviny samotné.
O ty se velmi zajímám a snažím se v tomto směru stále vzdělávat, ať už samostudiem, absolvováním stáží a kurzů nebo i cestováním, které je mou velkou vášní! Poznávání nových kultur, tradic, historie a gastronomie mě v mé práci i životě výrazně ovlivňuje.
Pro mě je hlavní, když můžu pracovat s krásnými surovinami, učit se a zároveň předávat zkušenosti, setkávat se s nadšenými lidmi a společně tvořit - a to je důvod, proč jsem se stala lektorkou vaření.
Moc se na vás těším ve studiu Krejcar. 

 

https://www.facebook.com/papacpetka

https://www.instagram.com/papacpetkahontas/

 

 

 

 

Jana Podaná.jpg

Jana Podaná


Mé vaření je zaměřeno na českou kuchyni s použití tradičních surovin, ale s odlehčením pro bezlepkáře, dietáře a pod.
Miluji v kuchyni používat hodně čerstvých surovin, bylinek a inspiruji se ze starých knih, kdy Rettigová v té době používala mnoho surovin, kterých bylo zapomenuto, ale dnešní trh nám dopřává na výběr vařit co nejpestřejší kuchyni. Je pravda, že jsem asi zdědila dar po mé babičce, která byla vynikající poctivou domácí kuchařkou, nic nedokázala ošidit a to přesně jsem asi já. Pro mne není problém uvařit, kteroukoliv kuchyni. Miluji ryby, miluji zeleninové saláty, těstoviny, prostě vše, co je vařeno od srdce a s láskou.
Můj sen bylo mít školu vaření, kde bych se mohla prezentovat, předávat zkušenosti lidem, dětem, přátelům a známým, které baví jíst, co nejchutnější pokrmy.

Největší školení, kterého se mi dostalo - byla soutěž Masterchef česko-slovensko, kde jsem byla ve finále mezi 20 nejlepšími amatérskými kuchaři z ČR a SR. A také výhry v soutěži ,, Perla české kuchyně,,.