Načítám...
Naši kuchaři
  Zpět na úvod
Petr Jedlička.jpg

Petr Jedlička

Vaření je můj život. A to doslova. S vařením jsem začínal jako kluk v kuchyni u mámy.
Do tajů profesionální kuchyně jsem byl poprvé zasvěcen v roce 1992 a od té doby je kuchyně mým druhým domovem.
V současné době pracuji jako šéfkuchař v Café Restaurant Kačaba, kde můžete ochutnat jídla
s využitím regionálních nebo bio potravin.
Těší mě, že v Kačabě pravidelně připravujeme jídlo i pro některé mateřské a lesní školky.
Na vaření mě baví, že je pokaždé jiné. Rád vymýšlím nové recepty, kombinace chutí a vůní.
Některé recepty můžete najít na mých stránkách www.tatovar.cz

1376470_396329533828245_108304360_n.jpg

Andrea Motlíková

Foodblogerka a amatérkská kuchařka.
Můj blog byl nominován za rok 2014 a 2015 na Food blog roku.
Mám ráda jednoduché a rychlé přípravy pokrmů, středomořskou, italskou a asijskou kuchyni plnou zeleniny.
Ráda zkouším neobvyklé kombinace, vycházím vždy z toho, co k sobě může pasovat a co nám chutná. Snažím se využít sezónní zeleniny a ovoce a hlavně k ochucení bylinky.
Vařit jsem se naučila sama, tak věřte, že se to může naučit každý, není na tom nic složitého.
Vaření má být radost a zábava, nikoliv jen každodenní nutnost. 

WWW stránky

Blog o vaření V kuchyni vždy otevřeno : http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Facebook stránka: https://www.facebook.com/V-kuchyni-vždy-otevřeno-1399413383665551/timeline/

Majitelka A-Z koření - nový kamenný obchod s kořením, kořenícími směsmi bez glutamátu, sušeným ovocem, oříšky a asijskými ingrediencemi na adrese Nepomucká 3, Plzeň - Slovany         ( konečná tramvaje č.1)

Facebook stránka : https://www.facebook.com/azkoreni/

Jana Podaná.jpg

Jana Podaná

 

Mé vaření je zaměřeno na českou kuchyni s použití tradičních surovin, ale s odlehčením pro bezlepkáře, dietáře a pod.
Miluji v kuchyni používat hodně čerstvých surovin, bylinek a inspiruji se ze starých knih, kdy Rettigová v té době používala mnoho surovin, kterých bylo zapomenuto, ale dnešní trh nám dopřává na výběr vařit co nejpestřejší kuchyni. Je pravda, že jsem asi zdědila dar po mé babičce, která byla vynikající poctivou domácí kuchařkou, nic nedokázala ošidit a to přesně jsem asi já. Pro mne není problém uvařit, kteroukoliv kuchyni. Miluji ryby, miluji zeleninové saláty, těstoviny, prostě vše, co je vařeno od srdce a s láskou.
Můj sen bylo mít školu vaření, kde bych se mohla prezentovat, předávat zkušenosti lidem, dětem, přátelům a známým, které baví jíst, co nejchutnější pokrmy.

Největší školení, kterého se mi dostalo - byla soutěž Masterchef česko-slovensko, kde jsem byla ve finále mezi 20 nejlepšími amatérskými kuchaři z ČR a SR. A také výhry v soutěži ,, Perla české kuchyně,,.

janblazek_foto.JPG

Jan Blažek

Nebo také Plzeňský žrout! Tak se totiž jmenuji na sociálních sítích, kde prezentuji svoje kulinářské výsledky.
Mohl bych se nazvat „blogerem“, ale žádný blog nemám, jsem zkrátka jen člověk, který miluje jídlo nadevše a rozhodl se mu prakticky zasvětit svoji existenci. Nejde ani přesně určit, zda se na nějakou kuchyni specializuji. Miluji všechno, nic mi není cizí, rád experimentuji a zkouším nové věci. Do každého nového receptu se pouštím po hlavě a z výsledku si posléze odnáším buď radost, anebo ponaučení. A přesně o tom pro mě fungování v kuchyni je! Nebát se zkoušet, objevovat, ochutnávat a nesoudit předem.
Rád přetvářím tradiční recepty tak, aby oslovily strávníky napříč generacemi. Jsem zastáncem „zero waste“ přístupu, tedy zpracování jídla beze zbytků a přebytečného odpadu. Jestli něco nevyhledávám, jsou to tučná a „bezbarvá“ jídla. Talíř má lákat svěžestí a hýřit barvami!
Zajišťoval jsem cateringové služby pro akce všeho druhu. Vystupoval jsem jako jeden z kuchařů na festivalu „Evropský den sousedů“. Několik měsíců jsem připravoval zejména slané koláče a studenou kuchyni v prodejně a bistru „Biologico“ na Slovanech. A perlička na konec – byl jsem také účastníkem televizní soutěže Prostřeno.

Instagram: https://www.instagram.com/plzenskyzrout

Facebook: https://m.facebook.com/plzenskyzrout/

 

hruby foto (2).jpg

Michal Hrubý 

Žák legendy a propagátora české gastronomie pana Jaroslava Sapíka, se kterým se účastnil recepcí na Pražském hradě. V roce 2011 byl členem týmu padesáti kuchařů z celé ČR, který zajišťoval menu pro více než 800 významných hostů na Plese v Opeře v Praze. V současné době provozuje svoji vlastní restauraci v Plzni. Také zajišťuje stravu pro extraligový tým HC Škoda Plzeň a VIP prostory během domácích utkání ELH. V roce 2014 zvítězil v kuchařské soutěži Žumberova vařečka o nejlepší český pokrm. 

Zahraniční stáže:

Japonsko – Takasaki – kurzy české kuchyně během festivalu Česko – Japonských dnů
Praha – stáž v michelinské restauracI hotelu Alcron – Roman Paulus
Německo – stáž v michelinské restauraci Gasthof Krone - Pavel Pospíšil
Itálie – stáž v městečku Rodi Garganico – oblastní kuchyně
Francie – Limoges – mezinárodní gastronomický festival

kuchar.jpg

David Vavroch

Šéf kuchař a majitel Ristorante Budino v Plzni. 
Není vyučen v oboru, ale vaří již od roku 1997.
Zkušenosti získané pri vaření v Čechách i zahraničí si upevnil na kuchařské škole "La scuola di cucina Alma" v italské Parmě a absolvováním mezinárodních kuchařskych seminářů.

Držitel Zlaté vařečky a nadšený milovník vína.