Naši kuchaři
  Zpět na úvod
hruby foto (2).jpg

Michal Hrubý 

Žák legendy a propagátora české gastronomie pana Jaroslava Sapíka, se kterým se účastnil recepcí na Pražském hradě. V roce 2011 byl členem týmu padesáti kuchařů z celé ČR, který zajišťoval menu pro více než 800 významných hostů na Plese v Opeře v Praze. V současné době provozuje svoji vlastní restauraci v Plzni. Také zajišťuje stravu pro extraligový tým HC Škoda Plzeň a VIP prostory během domácích utkání ELH. V roce 2014 zvítězil v kuchařské soutěži Žumberova vařečka o nejlepší český pokrm. 

Zahraniční stáže:

Japonsko – Takasaki – kurzy české kuchyně během festivalu Česko – Japonských dnů
Praha – stáž v michelinské restauracI hotelu Alcron – Roman Paulus
Německo – stáž v michelinské restauraci Gasthof Krone - Pavel Pospíšil
Itálie – stáž v městečku Rodi Garganico – oblastní kuchyně
Francie – Limoges – mezinárodní gastronomický festival

1376470_396329533828245_108304360_n.jpg

Andrea Motlíková

Foodblogerka a amatérkská kuchařka.
Můj blog byl nominován za rok 2014 a 2015 na Food blog roku.
Mám ráda jednoduché a rychlé přípravy pokrmů, středomořskou, italskou a asijskou kuchyni plnou zeleniny.
Ráda zkouším neobvyklé kombinace, vycházím vždy z toho, co k sobě může pasovat a co nám chutná. Snažím se využít sezónní zeleniny a ovoce a hlavně k ochucení bylinky.
Vařit jsem se naučila sama, tak věřte, že se to může naučit každý, není na tom nic složitého.
Vaření má být radost a zábava, nikoliv jen každodenní nutnost. 

WWW stránky

Blog o vaření V kuchyni vždy otevřeno : http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Facebook stránka: https://www.facebook.com/V-kuchyni-vždy-otevřeno-1399413383665551/timeline/

Majitelka A-Z koření - nový kamenný obchod s kořením, kořenícími směsmi bez glutamátu, sušeným ovocem, oříšky a asijskými ingrediencemi na adrese Nepomucká 3, Plzeň - Slovany ( konečná tramvaje č.1)

Facebook stránka : https://www.facebook.com/azkoreni/

Petr Jedlička.jpg

Petr Jedlička

Vaření je můj život. A to doslova. S vařením jsem začínal jako kluk v kuchyni u mámy.
Do tajů profesionální kuchyně jsem byl poprvé zasvěcen v roce 1992 a od té doby je kuchyně mým druhým domovem.
V současné době pracuji jako šéfkuchař v Café Restaurant Kačaba, kde můžete ochutnat jídla
s využitím regionálních nebo bio potravin.
Těší mě, že v Kačabě pravidelně připravujeme jídlo i pro některé mateřské a lesní školky.
Na vaření mě baví, že je pokaždé jiné. Rád vymýšlím nové recepty, kombinace chutí a vůní.
Některé recepty můžete najít na mých stránkách www.tatovar.cz

cukrářka.jpg

Martina Mikolášová

 

V roce 2011 jsem pověsila povoláni zdravotní sestry na hřebík a otevřela jsem si v centru Plzně svoji vysněnou kavárnu.
Již před tím jsem pekla pro rodinu a přátele, a protože jim vždy chutnalo a cítili se u nás dobře, chtěla jsem něco podobného nabídnout i širšímu okolí. I když jsem neměla v tomto oboru žádné zkušenosti, od začátku jsem věděla, že chci k práci i k našim hostům přistupovat s láskou a poctivosti.
Baví mě hledat stále novou inspiraci, vymýšlet nové recepty a učit se nové věci. Něco ze svých dosavadních zkušenosti chci na kurzech předat i Vám, protože je fajn si občas osladit život.

A budete-li chtít ochutnat více, než to, co budeme společně tvořit, těším se na Vás v kavárně Il Mio Caffè. 

www.facebook.com/ilmiocafe/

 

Jana Podaná.jpg

Jana Podaná

 

Mé vaření je zaměřeno na českou kuchyni s použití tradičních surovin, ale s odlehčením pro bezlepkáře, dietáře a pod.
Miluji v kuchyni používat hodně čerstvých surovin, bylinek a inspiruji se ze starých knih, kdy Rettigová v té době používala mnoho surovin, kterých bylo zapomenuto, ale dnešní trh nám dopřává na výběr vařit co nejpestřejší kuchyni. Je pravda, že jsem asi zdědila dar po mé babičce, která byla vynikající poctivou domácí kuchařkou, nic nedokázala ošidit a to přesně jsem asi já. Pro mne není problém uvařit, kteroukoliv kuchyni. Miluji ryby, miluji zeleninové saláty, těstoviny, prostě vše, co je vařeno od srdce a s láskou.
Můj sen bylo mít školu vaření, kde bych se mohla prezentovat, předávat zkušenosti lidem, dětem, přátelům a známým, které baví jíst, co nejchutnější pokrmy.

Největší školení, kterého se mi dostalo - byla soutěž Masterchef česko-slovensko, kde jsem byla ve finále mezi 20 nejlepšími amatérskými kuchaři z ČR a SR. A také výhry v soutěži ,, Perla české kuchyně,,.

kuchar.jpg

David Vavroch

Šéf kuchař a majitel Ristorante Budino v Plzni. 
Není vyučen v oboru, ale vaří již od roku 1997.
Zkušenosti získané pri vaření v Čechách i zahraničí si upevnil na kuchařské škole "La scuola di cucina Alma" v italské Parmě a absolvováním mezinárodních kuchařskych seminářů.

Držitel Zlaté vařečky a nadšený milovník vína.